Inrichting van een Wabi Sabi-kamer

Wil je daarentegen een meer intieme slaapkamer met minder licht, dan raad ik je aan om je te laten inspireren door de Japanse esthetiek van wabi sabi. Wabi sabi, teruggebracht tot de meest intieme essentie, is de Japanse kunst om schoonheid te waarderen in onvolkomenheden en het verstrijken van de tijd.

De Japanse wabi sabi ontleent zijn drie basisideeën rechtstreeks aan de natuur:
Niets is perfect, niets is permanent, niets is compleet
Er is geen “wonderrecept” om een wabi sabi-versiering aan te nemen, hoewel het wel enkele goed gedefinieerde kenmerken heeft:
Scheuren en spleten in voorwerpen worden gevierd, sporen achtergelaten door tijd, weer en gebruik, natuurlijke materialen, gedempte kleuren, afbladderende verf, verroeste voorwerpen, gerafeld textiel, ruwheid en ruwheid. Licht

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *