Hoe te stoppen met impulsief zijn: effectieve technieken en strategieën

Er zijn verschillende graden van impulsiviteit. Als u gewoonlijk nadenkt over de gevolgen van die acties die zijn gekenmerkt door impulsiviteit, en u heeft er spijt van dat u op deze manier heeft gehandeld wanneer u, zodra de emotie kalmeert, andere vormen van actie overweegt, bedenk dan dat u zich bewust bent van een bepaalde limiet een goede eerste stap om hem op een zinvolle manier te kunnen beïnvloeden.

1. Tel tot vijf
Dit idee begint effectief te worden als het in de praktijk wordt toegepast, dat wil zeggen als je het echt door ervaring beoefent. Probeer jezelf een bepaalde tijd te gunnen, ook al is die kort, om te breken met die herhaalde reeks die impulsiviteit in je leven produceert door de situatie om te draaien door te onthouden dat je de touwtjes in handen hebt. Om uw persoonlijke empowerment te vergroten, identificeert u een herhaalde situatie in uw leven waarin impulsiviteit veel voorkomt. Door deze informatie in een context te plaatsen, kun je aan je eigen innerlijke groei gaan werken door je op een specifiek punt te concentreren.

2. Maak een wandeling
Misschien heb je niet wanneer je een dergelijke situatie ervaart, je de ideale weersomstandigheden hebt om een wandeling te maken, maar het is waarschijnlijk dat je een paar minuten nodig hebt om van kamer te veranderen, het raam te openen en nieuwe lucht binnen te laten. . Soms kan het veranderen van plaats je helpen de emotie waarmee je begint positief te beïnvloeden.

3. Maak een mantra
Probeer deze mantra te verbinden met het idee dat acties consequenties hebben waarvoor je verantwoordelijk bent als je op deze manier handelt. Vanuit het effect van het herhalen van een zin die je beetje bij beetje kunt assimileren, wordt aanbevolen dat wanneer de emotie van impulsiviteit je naar de korte termijn brengt, je probeert je blik naar de nabije toekomst te richten om te beseffen dat deze manier van handelen aan de gang is. om een effect te produceren dat u misschien niet wilt.

4. Zoek naar activiteiten op lange termijn
Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor een trimestercursus, neem dan de toewijding aan om alle lessen bij te wonen en dit doel te vervullen, aangezien u bij elke daad van verbetering uw eigen doorzettingsvermogen leert als therapie tegen impulsiviteit. Bedenk een onderscheiding die je aan jezelf geeft als je dit doel bereikt hebt, maar die onderscheiding heeft alleen waarde als je echt wacht tot het juiste moment. Als je anticipeert op dit emotionele plezier, voed je je eigen impulsiviteit. Begin met eenvoudige uitdagingen om jezelf te motiveren.

5. Psychologische hulp
In sommige gevallen kan het nodig zijn om de hulp van een deskundige in te roepen, aangezien het naast impulsiviteit ook raadzaam is om de bijzonderheden van elk geval in overweging te nemen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *