Intel presenteert de elfde generatie Intel Core-processors

De nieuwe generatie Intel Core-processors van Tiger Lake is er, en ze beweren de krachtigste in hun assortiment te zijn. Wat bieden ze?

Zoals de traditie is, doet Intel bij de introductie van een nieuwe generatie CPU’s dat met de lichtste processors, bedoeld voor ultradunne laptops en tablets. De nieuwe 11e generatie Intel Core i3, i5 en i7 processors, codenaam Tiger Lake, zijn zojuist aangekondigd.

Met snelheden tot 4,8 GHz zegt Intel dat ze tot twee keer zo snel zijn als zijn AMD-equivalent, en ze lanceren ook nieuwe technologieën zoals WiFi 6, PCIe-4 of Thunderbolt 4. Er zijn al meer dan 150 Acer-notebooks aangekondigd , Asus, Dell, Dynabook, HP, Lenovo, LG, MSI en Razer, inclusief Samsung-laptops met 5G-verbinding.

Intel blijft steken op 10 nanometer (nm) technologie, terwijl zijn rivalen al werken met 7 nm, en nog minder. Vandaag presenteerde hij zijn nieuwe 10nm SuperFin-lithografie. Omdat hij de transistors op dit moment niet kan verkleinen, werkt hij op andere gebieden, zoals het verminderen van het spanningsgebruik om meer prestaties te leveren bij dezelfde spanning.

Het resultaat is dat deze elfde generatie Intel Core 20% meer CPU-prestaties biedt dan de vorige, met twee keer zoveel grafische kracht dankzij de nieuwe geïntegreerde Iris Xe GPU en 5 keer meer verwerkingscapaciteit in kunstmatige intelligentie.

Bovendien lanceren deze nieuwe Tiger Lake-processors nieuwe technologieën zoals WiFi 6 (802.11 ax), drie keer sneller dan de huidige WiFi 5 (802.11 ac) die de meesten van ons gebruiken, Thunderbolt 4 met USB 4-ondersteuning en de mogelijkheid om een 8K-monitor aan te sluiten en tot 4 4K-monitoren en PCIe-4 (een nieuwigheid in mobiele processors), waarmee een SSD kan worden aangesloten met een snelheid van 32 Gbps.

In de presentatie heeft Intel deze nieuwe CPU’s vergeleken met de AMD Ryzen 4800U, en zorgt ervoor dat ze 100% sneller zijn bij het veranderen van de grootte van foto’s, en tot 200% sneller bij taken als het renderen van 4K video.

Intel zegt dat de 11e generatie Tiger Lake-processors multitasking-taken kunnen uitvoeren die voorheen alleen mogelijk waren met desktopcomputers: games spelen, video opnemen en allemaal tegelijkertijd streamen, of meerdere 4K-monitoren op 60Hz tegelijkertijd gebruiken. Tijd

Published
Categorized as TECH

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *