Tips die uw volgende reis gemakkelijker maken

Leer enkele woorden van de doeltaal
Weten hoe je hallo moet zeggen, tot ziens, bedankt, alstublieft, water of hoeveel het kost, is niet teveel en iedereen zal je aanleg waarderen. Evenmin staat een online vertaler of een klein woordenboek in de weg, omdat niet iedereen Spaans of Engels spreekt en het geen kwaad kan om met mensen om te gaan.

Wees respectvol en flexibel
Je moet niet naar een plek gaan om je gewoontes te veranderen. Als we onze schouders moeten bedekken om een tempel binnen te gaan, moeten we dat doen. Als het gebruikelijk is om een fooi achter te laten, moeten we die ook achterlaten. Het kan geen kwaad om ontspannen te zijn en respect te hebben voor de gebruiken van elk land en zijn cultuur.

Gebruik de functies van Google Maps
Op reizen waarbij u geen verbinding zult hebben, zijn de Google Maps-kaarten die u in het hotel kunt downloaden handig om ze offline te kunnen gebruiken voor uw reizen. U kunt dus naar uw bestemming lopen – of rijden – zelfs als u geen Wi-Fi-verbinding kunt vinden.

Weeg uw koffers thuis of in het hotel voordat u naar de luchthaven gaat
Het lijkt misschien alsof u niet teveel bij u heeft, maar het is belangrijk om te weten wat uw koffer weegt om ervoor te zorgen dat u bij het inchecken niet teveel in rekening wordt gebracht. Bij een eigen risico is het goedkoper om online een tweede koffer te huren dan in de check-in wachtrij. Er kunnen enorme verschillen zijn in geld en vooral bij het retourneren vol met aankopen en souvenirs …

Als u ruimte heeft in uw koffer, neem dan een extra tas mee
Er zijn veel bestemmingen – vooral in Afrika en Azië – waar het erg goedkoop is om kleding en andere spullen te kopen. Het kan geen kwaad om een extra tas in de koffer of in de rugzak te dragen voor het geval we dingen kopen. Als je geen plek hebt, kun je die reistas ook (of moet je) daar kopen.

Neem een harde schijf of huur een dienst om foto’s in de cloud te downloaden
Als je van fotografie of video houdt, lijkt het ongelooflijk hoe snel de geheugenkaarten van onze camera’s vol raken, en we hebben nog steeds veel te bezoeken en te zien. Het is handig om een harde schijf te hebben om de kaarten te downloaden en zo onze SD- of flashkaarten vrij te maken.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *