Dingen die u moet stoppen om gelukkig te zijn

We zijn kunstenaars van geluk, we leren allemaal van onze eigen ervaring om onze onvolkomenheden op te poetsen om nieuwe mogelijkheden te genereren. En toch hebben we zulke diepgewortelde gewoonten dat het doorbreken van deze routines niet gemakkelijk is. Maar er is iets dat je bewust moet maken van het belang van het doorbreken van een bepaalde dynamiek: het ontbreken van positieve resultaten.

Alles onder controle willen hebben
Deze houding is uitputtend, want als we deze rol aannemen, verliezen we de onmogelijkheid uit het oog om alle nuances van de werkelijkheid aan te kunnen. Er zijn altijd dingen die onze beslissingen overstijgen, onvoorziene gebeurtenissen die zich voordoen zonder dat u ernaar op zoek bent. De controlerende houding veroorzaakt angst, aangezien de persoon voortdurend leeft met het gevoel overweldigd te worden door gebeurtenissen die hij niet leuk vindt.

Bekritiseer voor kritiek
Kritiek is op zichzelf niet negatief, maar het wordt een gebroken record als je jezelf positioneert als slachtoffer en klaagt over alles wat je niet leuk vindt alsof je een klein kind was. Bij elke kritiek die je maakt of waar je over nadenkt, stuur je een ontlading van negativiteit naar je lichaam. Verander dus deze innerlijke dialoog.

Wil perfect zijn
Het belangrijkste is niet om perfect te zijn, maar een goed persoon. Dat de obsessie om te verbeteren geen soort wedstrijd wordt om meer te worden dan wie dan ook. Omdat elke relatie als gelijken wordt beleefd. Vergeet perfect te zijn en probeer gelukkig te zijn.

Geef jezelf de schuld van het verleden
Het maakt niet uit hoeveel je jezelf de schuld geeft van een gebeurtenis uit het verleden, je kunt niets meer doen om het te veranderen. Daarom is het belangrijkste dat je je op het nu concentreert, dat je op zoek gaat naar nieuwe ervaringen in het heden en dat je vecht om jezelf te verbeteren door altijd je geest en je hart op carpe diem te concentreren.

Keer je emoties de rug toe
Gedurende een groot deel van de historische periode waren emoties een secundair goed om te redeneren. Gelukkig stelt de integratie van emotionele intelligentie in ons leven ons in staat om ons bewust te zijn van wat ons echt mens maakt. Je emoties geven je informatie over jezelf.

Idealiseer geluk
Iets anders waar je mee moet stoppen als je gelukkig wilt zijn, is geluk te idealiseren tot het uiterste dat je streeft naar een vervulling die in werkelijkheid onmogelijk is als je geluk begrijpt als een wolk van constante emotie als resultaat van een rooskleurige film. Het leven, zoals u heel goed weet, is een ander verhaal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *